Ο Mark Sutton μιλάει αποκλειστικά στο Totalf1.info |Μέρος 1ο|

Ο Mark Sutton |www.sutton-images.com
Ο Mark Sutton |www.sutton-images.com

Μετά από σχεδόν μήνες από την πρώτη συνέντευξη του site μας με τους δύο οδηγούς της πρώην Team Lotus(Caterham), επιστρέφουμε με μια τρομερή συνέντευξη ενός ανθρώπου που με τον τρόπο του επηρέασε την πορεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο λόγος γίνεται για τον Mark Suton ο οποίος είναι ένας από τους πιο παλιούς και διάσημους δημοσιογράφους των Motorsport και πιο συγκεκριμένα της F1. Εμείς λοιπόν εδώ στο totalf1.info καταφέραμε να του πάρουμε μια συνέντευξη αυτού του μεγάλου Βρετανού. Οι ερωτήσεις που του κάναμε αφορούν τα πάντα προσωπική ζωή, αγαπημένοι οδηγοί και πολλά άλλα…

Ωστόσο επειδή το μέγεθος της συνέντευξης ήταν αρκετά μεγάλο αποφασίσαμε να το «σπάσουμε» στην μέση με αποτέλεσμα αυτό να είναι το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης . Το δεύτερο μέρος της θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες εδώ στο totalf1.info.

 

Mark Sutton και Keith Sutton||www.sutton-images.com
Mark Sutton και Keith Sutton||www.sutton-images.com

Ερώτηση: Πως μπήκες στον τομέα των Φωτογραφιών της F1; Ήταν όνειρό σου να είσαι στην F1 όταν ξεκίνησες να βγάζεις φωτογραφίες;

Mark Sutton: Αυτό ξεκίνησε με τον πατέρα μας (Maurice) ο οποίος μας πήγαινε σε μια τοπική πίστα κοντά στο Manchester που ονομαζόταν Oulton Park. Αυτή η πίστα ήταν αρκετά διάσημη και φυλοξενούσε αγώνες όπως το Golden Cup με όλους τους γνωστούς οδηγούς της F1 εκείνης της εποχής. Τότε(1963) ήταν που ο αδελφός μου βγήκε φωτογραφία με τον Jackie Stewart και μετά ξανά το 1965 όταν ο Steward οδηγούσε στην F1 για την BRM, έτσι άρχισε το πάθος μας με την F1. Στην ηλικία των 17 ετών ο αδελφός μου πήρε την φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου και άρχισε να βγάζει μερικές φωτογραφίες πίσω από τα σύρματα, αλλά ήθελε να βρίσκεται μπροστά μαζί με τους επαγγελματίες. Έτσι, ο πατέρας μου ήταν φίλος με τον διευθυντή την πίστας Rex Foster και τον ρώτησε, αυτός είπε να φέρει τον Keith μαζί, θέλω να του μιλήσω, έτσι Keith πήγε μαζί και του είπε ‘Keith άκουσα θέλεις να γίνεις φωτογράφος των Motorsport’ και ο Keith απάντησε ‘Ναι, κ. Foster’ Kαλά αλλά πρέπει να είσαι από 18 για να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικά, ‘Πόσο χρονών είσαι Keith?’ και Keith απάντησε 17, Οου δεν νομίζω ότι με ακούσες Keith ‘Θα πρέπει να είσαι 18 για να τραβήξεις φωτογραφίες επαγγελματικά, πόσο χρονών είσαι’ ,και ο Keith απάντησε ’18 κ. Foster, μπράβο σου, είπε, έλα και θα σου δώσω pass, αλλά να είσαι προσεκτικός αφού είναι επικίνδυνα από την άλλη πλευρά του φράχτη’ Από εκεί και πέρα ο Keith τραβούσε φωτογραφίες κάθε φορά που πήγαμε στο Oulton Park και γινόταν όλο και πιο επαγγελματίας.

O Keith μεγάλωσε στη συνέχεια την επιχείρηση και το 1985 με ρώτησε αν ήθελα να τον βοηθήσω στο να ιδρύσουμε την Sutton, έτσι άρχισα την καριέρα μου το 1985, αλλά ήμουν εξοικειωμένος με τη λήψη της φωτογραφίας στο κολέγιο και ήταν πολύ ενδιαφέρον, και επιπλέον εγώ πήγα στο Oulton Park και το 1983 και βοηθήσα τον αδελφό μου να τραβήξει φωτογραφίες του Ayrton Senna για τις δημόσιες σχέσεις και ήμουν αρκετά τυχερός να είμαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, όταν Brundle & Senna είχαν σύγκρουση και οι φωτογραφίες μου χρησιμοποιήθηκαν από όλο το τον κόσμο, δεν είχα καμία motor-drive μηχανή και αναγκάστηκα να βγάλω χειροκίνητα πολλά καρέ συνεχόμενα τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα και έτσι μετά άλλαξα φακό!

Ερώτηση: Ποια είναι η αγαπημένη σου πίστα, και υπάρχει κάποια αγαπημένη στροφή στο καλεντάρι;

MS: Το Μονακό-το Μόντε Κάρλο, καθώς είσαι τόσο κοντά στα αυτοκίνητα και είσαι στο πιο διάσημο σιρκουί στον κόσμο, με όλη την ιστορία, την αίγλη, τα κότερα, τα αυτοκίνητα, τα κορίτσια και τους διάσημους.

Αγαπημένη στροφή θα έλεγα είναι η Eau Rouge στο Spa, Francorchamps στο Βέλγιο, καθώς προσφέρει στους οδηγούς το ίδιο συναίσθημα όπως ένα τρενάκι του λούνα παρκ καθώς κατεβαίνουν τον λόφο, και στην συνέχεια η έξοδος σε ένα τυφλό λόφο μη γνωρίζοντας τι είναι στην άλλη πλευρά και εκεί τα αυτοκίνητα πάντα έχουν τραντάγματα.

Μονομαχία ανάμεσα σε Michael Schumacher και Rubens Barichello|www.sutton-images.com
Μονομαχία ανάμεσα σε Michael Schumacher και Rubens Barichello|www.sutton-images.com

Ερώτηση: Λέγεται ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στην Formula 1 είναι δύσκολοι χαρακτήρες και ότι είναι δύσκολο να τους προσεγγίσεις! Μπορείτε να μας περιγράψετε τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους της Formula1 και με τους οδηγούς;

MS: Έχω αναπτύξει καλές σχέσεις με όλους τους ανθρώπους της Formula1, είναι το πάθος μου και η δουλεία μου εδώ και 27 χρόνια, με τους οδηγούς θεωρώ ότι πρέπει να τους σέβεσαι γιατί είναι και αυτοί άνθρωποι σαν και εμάς. Μου αρέσει όταν οι οδηγοί ενδιαφέρονται για τις φωτογραφίες που τραβάω και όταν σου ρωτάνε για θέματα εκτός της δουλείας όπως τι κάνει η οικογένεια σου, γιατί και αυτοί δεν ζουν μόνο για την Formula1, αρκετοί οδηγοί είναι πολύ συμπαθητικοί και όταν δουλεύουμε μαζί ελπίζω να τους αρέσουν οι φωτογραφίες όταν της κοιτάζουν στο διαδίκτυο και στα περιοδικά κοιτάζοντας το πάθος μας.

Ερώτηση: Έχετε επισκεφθεί ποτέ την χώρα μας; Θα σας άρεσε η ιδέα διεξαγωγής ενός αγώνα Formula1 στην Ελλάδα;

MS:Ναι, επισκέφθηκα την Ελλάδα για διακοπές στην Κω . Θα μου άρεσε η διεξαγωγή ενός αγώνα Formula1 στα περίχωρα της Αθήνας κοντά σε ιστορικά μνημεία, πιστεύω ότι οι Έλληνες θα λάτρευαν την Formula1.

Ερώτηση: Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας οδηγοί;

MS:Έχω πολλούς αγαπημένους οδηγούς αλλά οι οδηγοί με τους οποίους έχω αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις είναι οι Mark Webber και Sebastian Vettel όπως και οι οδηγοί που στήριξαν το Sutton Images, οι Vitantonio Liuzzi και HeikkiKovalainen.

To be Continued….

www.twitter.com/suttonimages

www.facebook.com/suttonimages

www.youtube.com/suttonimages

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

To chassis της νέας Ferrari αποτυγχάνει στα τεστ της FIA

Next Article

Πρώτος πίσω από την νέα MP4-27 ο Button

Related Posts